Jag heter Susanne Lj Westergren och har mer än 30 års samlade yrkeserfarenheter inom mina kompetensområden. Detta har lärt mig att både anpassa mig och stå upp för mina idéer. Jag är den trygga ensamvargen som gillar att samarbeta.

Historik och yrkeserfarenhet
Född i Stockholm men uppvuxen i mångkulturella Södertälje. Har studerat vid både Uppsala och Göteborgs universitet. Är leg. sjuksköterska med många års erfarenhet från akutmottagningar samt läkemedelsforskning kring fetma, kost och livskvalitet. Har gått på Poppius journalistskola som är Skandinaviens äldsta journalistutbildning och frilansat i omgångar sedan 2004.

Har även arbetat som informatör på Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap och varit webbredaktör för den nordiska välfärdportalen Nordically, som låg under Nordiska Ministerrådets vingar. Arbetade under 3 år som redaktör på Ågrenska ett kompetescentrum för ovanliga diagnoser. Där jag gjort ”populärvetenskapliga” informationsdokument kring ovanliga diagnoser. Och 2014-15 arbetade jag i ett projekt med att uppdatera texterna på Socialstyrelsens kunskapsdatabas kring ovanliga diagnoser. 

Kurser och utveckling
Läste 2010 till Webbredaktör på Mittuniversitetet. Och under åren dessförinnan blev det universitetskurser inom ”Foto och kommunikation”, ”Vetenskaplig metod”, ”Kliniska prövningar”, ”Om döden och döendet”, ”Fetma”, ”Svenska språket” och ”Barn och Ungdoms litteratur” samt en hel del till. 2013 gick jag på improvisationsteater på Improverket i Göteborg.Jag ville utveckla förmågan att förmedla ett bra budskap bättre. Det var den roligaste kurs jag någonsin gått på. 2015-års Antikrallykurser på Bukowskis har också varit grymt kul att gå på.

Nutid
De senaste åren har jag mestadels arbetat vid Göteborgs Universitet som webbredaktör vid Institutionen för kliniska vetenskaper (80%, men är ofta tjänstledig i omgångar).

Och 2017 publicerades min första bok, en handbok om
”Konsten att ta hand om ett dödsbo”, läs mer om boken som är utgiven på Libris förlag.

2020-2021 är jag programanställd researcher och programledare vid SVT i Umeå för att göra programmet ”Allt går i arv”. Programmet handlar om hur vi på bästa sätt tar ansvar och för vårt arv vidare. Det handlar också om tvister som uppkommer i samband med ett dödsbo och om tips för dödsbodelägare mm. Programserien hade premiär augusti 2021 och kan nu ses på SVT-Play, när du vill.

Hängiven nätverkare
Jag finns givetvis på LinkedIn och Twitter (SusWestergren) och är medlem i Journalistförbundet, SMVJ – Sveriges Medicin och vetenskapsjournalister.

Att anlita mig
Oavsett om du har en idé för en artikel, ett informationsmaterial, en bok eller en copytext, så är du varmt välkommen att höra av dig.
Du når mig snabbt och smidigt på; susanne.westergren@gmail.com
eller +46 (0) 707 936461

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande